روز اول همایش چشمانداز صنعت ساختمان ایران با برگزاری سخنرانیهای افتتاحیه و ۳ میزگرد تخصصی به پایان رسید. روز اول همایش در حالی سپری شد که در بخش نمایشگاهی نیز بیش از ۳۰ کسبوکار حضور داشتند. روز اول همایش با سخنرانیهای «پژمان جوزی»، «محمود سریعالقلم»، «علی آقا محمدی» و «صمد حسن زاده» و سخنگو دولت «فاطمه مهاجرانی» آغاز شد و این افراد به موضوعاتی مانند اهمیت صنعت ساختمان و تاثیر بخش خصوصی در رشد صنعت پرداختند. همچنین با تمرکز بر نگاهی جامع به اقتصاد کلان این صنعت موضوعاتی مانند چالشهای موجود و فرصتهای پیشروی صنعت نیز این سخنرانیها مطرح شد.
مقاله جمعبندی هر سخنرانی و میزگرد این همایش به تفکیک در بلاگ سایت انجمن بارگزاری خواهد شد و علاقهمندانی که فرصت حضور در میزگردهای همایش را نداشتهاند میتوانند در هفتههای آتی به محتوای این نشستها دسترسی داشته باشند.
صنعت ساختمان، ستون فقرات اقتصاد یا پاشنه آشیل؟
در اولین میزگرد این همایش با عنوان «جایگاه صنعت ساختمان در اقتصاد کلان»، حاضرین به بررسی جایگاه این صنعت در سطح بینالمللی و لزوم حرکت از کسبوکارهای سنتی به سمت تولید صنعتی، نوین و کارآمد پرداختند. همچنین بر اهمیت و روندهای این صنعت در دهههای گذشته اتفاق نظر داشتند. «دکتر تیمور رحمانی»، عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، «سیامک پیر بابایی»، عضو هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان، «دکتر مهدی حیدری» از دانشگاه خاتم و «پویا جبل عاملی»، سردبیر روزنامه دنیای اقتصاد، به عنوان اعضای این نشست، نظرات خود را درباره چالشها و روندهای صنعت و نقش صنعت ساختمان در رشد اقتصادی و کارآفرینی بیان کردند.
همچنین چالشهای بهرهوری و مدیریت منابع انسانی در شرایط رکود اقتصادی مورد بحث قرار گرفت. این میزگرد بر اهمیت تغییرات ساختاری در صنعت ساختمان برای افزایش بهرهوری و اشتغال تمرکز داشته و در خصوص راهکارهای اجرایی محتمل برای تقویت پیوندهای صنعت ساختمان با سایر بخشهای اقتصادی نیز بحث شد.
رکود و رونق، روندهای قیمت در دهههای گذشته
دومین میزگرد با تمرکز بر «قیمت تمامشده مسکن و عوامل تاثیرگذار بر آن» برگزار شد و «حمید زمان زاده» از پژوهشکده پولی و بانکی، «فرید قدیری»، معاون سردبیر روزنامه دنیای اقتصاد، «شهرام آلبا»، دبیر گروه معماری انجمن مهندسان معمار و شهرساز و «حمیدرضا قاضی»، عضو هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان، به بررسی نقش هزینههای تحمیلی توسط نهادهای دولتی و تاثیر آنها بر قیمت نهایی مسکن و تاثیر آن بر مصرفکننده نهایی پرداختند.
همچنین موضوعات تاثیرگذار بر روند قیمتها در بازار نیز از دیگر مباحثی بود که در این نشست مطرح شد. میزگرد دوم بنا داشت به بررسی دقیق تاثیر سیاستهای شهری، مالیاتها و هزینههای مرتبط با مجوزها در افزایش قیمت مسکن بپردازد و راهکارهایی برای ایجاد تعادل در بازار ارائه کند که با تحقق این هدف انتظار میرود دریچههای تازهای در تعاملات بین ذینفعان در خصوص این موضوع مهم صنعت شکل بگیرد.
تامین مالی صنعت ساختمان
سومین و آخرین میزگرد روز اول به موضوع «سرمایهگذاری و تامین مالی صنعت ساختمان» اختصاص داشت و توسط «حسین عبده تبریزی»، اقتصاددان برجسته، «غلامرضا سلامی»، صاحبنظر ارشد حوزه مسکن و ساختمان، «عبدالرضا آصفی»، عضو هیات مدیره انجمن صنعت ساختمان و «احمد عزیزی»، کارشناس ارشد بازار پول و ارز، «علی فرحبخش» از گروه رسانهای دنیای اقتصاد، این نشست را اداره کرد و موضوعات را با حاضرین به بحث گذاشت. در این میزگرد، فرصتها و چالشهای سرمایهگذاری، نقش بانکها و موسسات مالی در تامین منابع مالی، و مدلهای نوین و روشهای غیر بانکی تامین مالی برای مسکن مورد بحث قرار گرفت. آخرین نشست روز اول به تحلیل روشهای تامین مالی نوین و غیر بانکی پرداخت و صاحب نظران پیشنهادهایی برای کاهش وابستگی صنعت ساختمان به سیستم بانکی و جذب سرمایههای بیشتر ارائه کردند.
روز اول همایش با برگزاری ۳ نشست، ۵ سخنرانی و با همراهی بخش نمایشگاهی به پایان رسید. روز دوم و روز آخر نیز با برگزاری ۴ میزگرد و همراهی بخش نمایشگاهی روز آخر همایش چشمانداز صنعت ایران خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید